Saturday, March 26, 2011

Life After an Asasian

Kehidupan selepas Asasi ni tidaklah seindah yg dimimpi namun tidak pula seburuk yg disangka. Ceeewah bermadah pulak ye dekat sini. Ape kisahnye aku ni lepas Asasi? Check it out :)

1)          First of all, I want to complain about my face skin right now. I don't understand why got soo many naughty pimples dekat area hidung dan dahi dan tidak lupe juga pipi. OMG why you guys cannot just hide properly underneath my skin? T_T Yg tambah geram, elok je yg plg BESAR punye tumbuh betul betul depan hidung. Haihh~ Peliknye ni, mase aku tgh dok tensyen nak ambik paper final aritu, tak lah teruk mcm ni. Atau mungkin aku tak tensyen? Haha. Hei tolong sikit yee ai tensyen tau sampai mengeluarkan cecair lutsinar dekat mate. Org je tak tahu, tau. Or probably it because of my pelembab dan krim yg tidak disengaja di 'microwave'kan? Maksud di sini bukan aku masukkan dalam microwave, tapi mase nak balik dari Palam haritu, aku letak la barang barang semua dalam kereta siap-siap dan keluar la bersame housemates. Panas tak hengat la kan mase tengah hari tu. Fuhh. Bile aku pakai pelembab and krim tu aku terase semacam habe pergi dekat mate sampai mate aku berair. Ah sudah aku da rase lain da tapi lantak lah pakai je dulu. Bangun pagi je tgk muke xde perubahan pon sebab sebelom ni kalau aku pakai selalunye jerawat tu reda la sikit. Ini tak, makin bertambah. Terus aku tak pakai sampai sekarang. Aku cume pakai pencuci dgn toner die je. Aku kan berpegang kepade kate-kate "Sila berhenti menggunakan produk ini jika terdapat sebarang komplikasi" :P So pimpless sile lahh menghilangkan diri cepat cepat ye. Thank you! 



2)          Huuu aku da lame xtimbang berat badan ni. Mase dekat Palam haritu da lame jugak la aku tak pergi jog sebab nak final da. bile da habes final pon aku nak jog tapi tak biase jog sorang-sorang. Ceh haritu ckp je lebih nak try jog sorang. Haha aku ni penakutla orgnye ;p Sejak start sem due, aku dah berjaye turunkan sebyk 4 kg je. Haha. Aku hepy gile dpt turunkan berat bdn. Tapi skrg dah duduk rumah makan tido makan tido makan tido makan tido, tak tau ape cerite pulak. Sedih btul la.Sampai ayah aku pon ckp "duduk rumah je igt jgn makan byk-byk sgt nnt bdn jadik mcm __________." Lepas tu aku tersasul pulak cakap nak mesin exercise yg lari tu sebab mase kat palam dulu aku plg suke lari lari atas track ni. Da bole agak da ape reaksi ayah aku, ambik kau setepek Anis kena 'marah' dgn Abah. Aku pon diam je le. Fortunately, nasib la rumah aku ni banyak anak tangge kan. Dalam satu hari kalau aku turun naik tannge tu aku rase bole same satu trip pergi balik naik tangge Batu Cave dekat Puncak Alam tu ha. So lps ni kene la turun naik tangge tu selalu selepas makan utk bakar lemak balik. Jadik boleh la mantain! Yeeehaaa alternatif baru utk kurus. :B 



3)          It has been only a few days I've been here but I miss KL already :'( Oh lupe lak nak ckp, aku da pindah rumah dekat Desa Sentosa, Teras Jernang, Bangi. Rindu nak tgk wayang dekat Wangse Walk. Huwaaa :( Tolong tolong, dekat Bangi ni takde tempat tgk wayang ke? Bowling, karoake aku tak heran, aku nak wayang. :[ Lepas Asasi ni lah mcm-mcm cerite best dekat wayang. Tapi of course plg nak tgk HMM, Rango dgn Big Momma. Plg dekat wayang dgn rumah aku ni pon Alamanda dekat Putrajaya. Plg dekat yg tak berape nak dekat. Jalan pon aku tak tau nak gi camne. Tempat baru, nak familiarkan ambik mase. Kate mak aku, org Bangi ni baik baik, takde sgt tempat hiburan ni. Hahh yolah makk :P Plg penting, aku rinduuuuuuu dekat org-org sane :( Lps ni susah la sikit nak jumpe. Aku mmg nak pergi KL ni keluar dgn kwn sane tp payah sikit la sbb aku tak suke kalau jalan jam ni.  Aku fening nnt. LOL. Faham-faham je la jalan dkt MRR2 tu tgh construction, pick hour ke, tak pick hour ke mmg selalunye mcm semut gerak. Mmg tak boleh elak la. Tapi takpe lah. Duduk sini pon seronok :) Tenang setenang namenye. Aceceh  :P Ape-ape pon aku bersyukur dkt Allah. Dah dah Anis lepas ni jgn merungut lagi. Errr baikk! Skrg ni tgk movie dekat lappy je le. Semalam tgk due movie terus cerite You Again dgn My Name Is Khan. Due-due best! 



Sampai di sini saje kisah aku buat sementare ni. Boring tak bace? Haha boring tak boring da habes bace pon. Muahahah ok bye!

4 comments:

  1. azy!!! kau pindah bangi? kat teras jernang? ahha. bosan-bosan nak gi alamanda roger ah aku. boleh gi tengok wayang, hehe

    ReplyDelete
  2. ehehe baik bosss! jauh gak ek Bandar Sri Putra.

    ReplyDelete