Thursday, March 24, 2011

Untitled

yeayy akhirnye aku berjaye update satu lagi entry.! kemaen dari hari lepas asasi tu lagi dah pasang niat nak update tp xupdate jugak. Al-maklumla adik pengantin, busy la kan. Haha. Eh ehhh sape pandai pandai potong adik tu? haish! *adik pengantin ye :)

Hangout with housemate

So lets begin with this one first. We all satu rumah ade 7 org (Tighah, Fiza, Alia, Efa, Limah, Ecah, aku) tapi yg join cume 6 org sebab Ecah pergi trip ke Sg Congkak dgn budak kelas die. Woo bess tu. Tapi haritu pon aku dgn Fiza, my roomate balik awal dr diorg semua sbb aku nak kene balik ptg tu jugak (bawak kereta sendiri :P). Konon2 nak elak jam dgn hujan la tapi hampeh, hujan lebat kottt u_u jam pon xpayah ckp la kalau xhujan pon da jam apetah lagi kalau hujan kan. Aku gerak dari Palam pkul 5.30 pm and sampai rumah dekat pukul 7 mlm camtu. haish kalau ikutkan 1 jam da sampai da tapi sebabkan jam, pick hour pulak tu tym org balik kerja, semput la jugak bwk tu ~_~ Before balik tu aku dapat hadiah dari Fiza! Dapat teddy bear pink, mule-mule bile tny Fiza kate tu kawan die punye, acecehh pandai he, pastu Fiza kate die ade letak brg dalam kotak biru aku, letak senyap-senyap, mak Fiza post kan dari Kedah. Wah jauh tu, Kedah mari punye. Suwit la Fiza ni ehehehe :B Thanksks Fiza, u are also roomate yg sgt baik! The rest (Alia, Tighah, Efa, Limah) pon diorg nak pergi PAS (Plaza alam Sentral) dekat je, belakang PKNS tu je tapi hujan lebat gile sampai diorg cadang naik teksi tapi dreber teksi tu kate dekat sgt die xambik. Adeh so diorg pon  beli la payong dgn selipar sorg satu. Alia pulak disebabkan takut sgt dgn bunyi guruh and kilat tu die terus berlari redah hujan tu, abis kuyup weh haha sian dieeee xpe xpe bile lg nak mandi hujan kan kalau bukan artu :P Periksa pon da habes, kalau demam pon xkesah sgt kan haha. Niat nak main bowling trus da xjadik sbb da lambat. Alia pon kene balik awal, die nak balik Pahang da mlm tu. Efa pulak ade jamuan kelas.

Haritu last day dekat Palam dan last day dpt jumpe and berkumpul bersame my first housemates. Aku xpernah lagi tinggal dekat asrama sebelum ni. And that was my first tym ever duduk asrama and it was such a good experience. Kalau ade rezeki nnt mane tau dpt U same dpt jumpe lg. Semoga persahabatan ni tak berhenti di sini je. Keep in touch k gadis gadisku :) through FB for sure! :D

From left : Fiza, Alia, Limah, Tirah, Efa :)



Abg Alip and Kak Sue wedding


Weeeeee bertambah lagi family Ahmad Othman kite :D Tanggal 19 Mac 2011 selamatlah kedue mempelai iaitu Alif Aiman dan Suhaili Aifah di ijab kabulkan. Xsabar ni nak timang anak buah lagi ? Erk kekekek :P

19 Mac tu majlis akad nikah dekat rumah pengantin perempuan di Pandan Indah, Ampang. 20 Mac tu pulak baru lah majlis bersanding di Malis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ). Actually this one utk belah pengantin perempuan but still kedue due belah pihak same2 tlg utk jayakan majlis haritu. Kitorg (belah lelaki) uruskan door gift utk tetamu. InsyaAllah utk part family lelaki, buat bulan May nnt. Conclusionnye, meriah sgt hari tu dan pengantin pon nampak lawa GILE ;D

Ade rupe Ac Mizal dgn Heliza AF x? haha ;)

Tahniah for both of them. Akhir kate dari 'Faizal Tahir', semoge berkekalan Sampai Syurga.



Unpacked things


Majlis akad nikah da selesai, majlis sanding dah selesai, tapi kerja aku masih belom selesai! Tu tuu bilik tu, bergentel gentel barang, dgn baju kotor dari Palam xberbasuh lagi. Pergh harum sungguh la berkepam lame lame tu kan. Hari Selase baru la dapat basuh. Ade sape sape mahu tlg kemaskan? Ai bagi la upah. Hee~ Xpe xpe kemas slow slow bebeh

Bukan takat barang dari Palam je ni ;)



6 comments:

  1. kisah tigha nak lipat sluar tgh2 jalan dalam banjir tgh2 hujan and kene tgl ngan alia, mmg aku takleh lupe lah... Aku ngan halimah kat belakang mmg gelak sampai payung goyang2... haha

    ReplyDelete
  2. and kow wrote bende nih kul 3 pagi tuh... tgh biological clock kow unstable kow igt kitorg ekk... touching :'(

    ReplyDelete
  3. hahahaha tirah mmg suke buat bende pelik pelik. :) aku pon xigt aku wrote bnde ni bile. hee miss korg! <3 eh efa cmne nak follow blog ko?

    ReplyDelete
  4. kow tekan gambar aku nih
    <<<<
    pastu nampak butang follow kat top right corner... tekan je butang tu... cz aku tak shown kat blog follower aku... haha

    ReplyDelete
  5. miss kow jugak! ecececeh... dah hilang di mata baru nak miss miss ekk... tira pn macm dah angau tuh. siap tukar name jd tirah chan =.="
    sdap mengata disini... haha...
    tira jgn marah...

    ReplyDelete